dimecres, 15 de febrer del 2012

Sessió 3

Vull ser com tu!!!

Alumnat amb dificultats de regulació del comportament


Experiències

Aquí teniu el recull dels treballs sobre la vostra experiència amb alumnat amb dificultat de regulació de la conducta. Felicitats per la vostra feina feta amb molta cura i encert!

  
Protocol

Us recordem els acords presos a l'última sessió:


Què cal fer?

Elaborar en grup un protocol marc d'actuació per alumnat amb dificultats de regulació de la conducta aplicable a qualsevol centre i etapa en els àmbits de l'alumnat, l'escola i la família.

Com ho fem?
  • Els participants formen tres grups. Cada un d'ells elabora la part corresponent a una etapa o cicle (EI+CI, CM+CS, ESO)
  • Cada coordinadora de la formació fa de referent de cada grup (aclariment de dubtes, seguiment, assessorament puntual...)

Quin contingut ha de tenir el protocol?
  • Fase 1: Definició de la informació que es necessita un cop es presenta el cas:
      • Actuacions que es necessiten 
      • Instruments
  • Fase 2: Planificació d'estratègies

Quins terminis hi haurà?
  • A la sessió 3 (06/02/2012)  cal tenir el contingut de la fase 1 enllestida o força embastada
  • A la sessió 4 (08/05/2012) cal tenir un esborrany del contingut de la fase 2
  • Data límit per a lliurar el treball: 28/05/2012

I al final?

Un cop feta  la feina, les coordinadores elaboraran un document únic amb les aportacions dels tres grups per tal d'enllestir el protocol. Cada centre participant rebreu aquest document  en un CD. A més el penjarem al bloc per a què qui vulgui se'l pugui baixar.

A continuació teniu 2 documents que pensem us poden ser d'utilitat:

Ja veieu que se'ns gira feina, però aprendre a veure ... i viure aquests alumnes amb una nova mirada, ens sembla que s'ho val!!!



Xerrada-col.loqui   "Emocions i aprenentatge"

Preparació
Aquest dia tindrà lloc una xerrada a càrrec de l'Adela Gallardo, psicopedagoga de formació i amb molta experiència en el camp dels trastorns de la conducta i la personalitat. 
Aquesta sessió, a més, ens agradaria que fos també un espai on tots plegats en companyia de l'Adela, puguéssim compartir idees, dubtes i neguits.

A continuació teniu un document on anem recollint els vostres suggeriments per tal de fer-los arribar a l'Adela i poder-los tractar aquest dia.


I després ...

Esperem que la xerrada us hagi agradat i estat útil!

A més, aprofitem per donar les gràcies a l'Adela pel seu interès, disposició i generorsitat! I sobretot per haver-nos aportat el seu gra de sorra en el camí cap al coneixement que poc a poc i entre tots i totes anem construint.
Si voleu saber-ne més, aquí teniu diferents materials facilitats per l'Adela Gallardo:





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada